Häpeillen palaan blogin pariin.... Siis viikko mennyt ilman kirjotuksia. Eikä selityksesi kehtaa laittaa, ettei ole kerinnyt. Vaikka niinhän se on. No, päivällä ei tahdo keritä kirjoitella, kun pienempi tenava ei pahemmin nuku enää päiväunia. Nyt se on sängyssä, mutta kyseenalaista on, että alkaako nukkumaan. Yritän ainakin hetken kirjoittaa, jos se viihtyy sängyssä.

Hmmm. Aika paljon on viikossa tapahtunut. Tärkeimpänä: sain sähköpostia, että hakemani koulutus alkaakin jo nyt huhtikuussa! Olin jo asennoitunut siihen, että se alkaa vasta syksyllä. Ihan kiva sinänsä, että alkaa näin pian. Kunhan nuo raha-asiat selviäisivät jotenkin...

Nuo opiskelut siis kestävät noin puolitoista vuotta, mutta sisältää vain 40 ov. Lähiopetusta yksi ilta viikossa, ja yksi lauantai kuussa. Välillä työharjoittelua ja näyttöjä. Siitä seuraakin erinäisiä ongelmia. Opintotukea en välttämättä saa, kun liian vähän opintoja per kuukausi. No, opintotuella nyt ei paljoa juhlita... Mutta kun en välttämättä saa liitoltakaan mitään... Riippuu siitä, että tulkitseeko työkkäri mun opiskelun sivutoimiseksi vai täysipäiväiseksi. Mun tuurilla työkkäri tulkitsee täysiaikaiseksi, joten en saa liitolta mitään. ja kela tulkitsee osa-aikaiseksi, joten en saa opintotukea...

No, ongelmaa ei olisi, kunhan saisin syksyllä viimeistään tulevan alani töitä. Mutta kun siitäkään ei ole takeita. Kesäksi todennäköisesti pääsen sijaiseksi paikkaan, jossa olen muutamaan otteeseen ollut töissä. Väärä ala, mutta rahan takia se kelpaa vallan mainiosti. Paitsi jos joudun laittamaan omat tenavat hoitoon... Sillon menee iso lohko palkasta hoitomaksuihin. Mutta saa ny nähdä, jos saataisi jotenkin sumplittua.

Niin, ja vaikka liitto maksaisikin päivärahaa, niin sekään ilo ei kestä pitkään. Muistaakseni mulla on enää pari kuukautta liiton päivärahaa jäljellä. Siksikin olisi tärkeää päästä kesäksi töihin, jotta nuo kallisarvoiset päivät säästyisivät myöhempään tarpeeseen...

Kotihoidon tukea voisin saada joulukuuhun asti, kunnes nuorempi täyttää kolme vuotta. Sitten ei sitäkään enää. Joten saapa nähdä, mitä tästä tulee... ei voisi enää sekavampi tilanne olla. Kun ukko kotiutuu töistä, lähden selvittelemään, että mistäpäin saisin mahdollisesti rahaa.... Kyllä ottaa pattiin.

Ei tässä mitään, jos mulle olisi 100% varmuudella luvattu alan töitä syksyksi. Kesän nyt voisi kitkutella miten vaan, jos tietäisi että syksyllä on parempi tilanne. Mutta kun ei mitään tietoa tulevasta... Voitettaispa lotossa, niin ei tarvisi miettiä tämmösiä.

No, se niistä valituksista. Alli on saanut viimein muutettua uuteen kotiin. Mutta kiitokseksi monen viikon uurastuksesta hän sai viettää la-su -välisen yön sairaalassa. Hän on siis jotain 22. viikolla raskaana, ja alkoi vuotamaan verta. Lauantaina sai viimeiset siivoukset valmiiksi vanhassa kämpässä, kun alkoi vuotamaan. Onneksi ei käynyt pahemmin, vuoto asettui vähitellen, ja pääsi sunnuntaina kotiin.

Heh, Heli R, miltä kuulostaa: Kahden viikon päästä mennään tenavien kanssa kuuntelemaan Fröbelin palikoita?! Ja samalla viikolla on myös Pelle Positiivi esiintymässä, tai mitä se pelle nyt ikinä tekeekään... Kivoja tapahtumia tiedossa...! No, kyllä mua nuo palikat jossain määrin kiinnostaa.

Rairuohoa kylvettiin tenavien kanssa lauantaina. Saa nähdä, että ehtiikö niistä kasvaa mitään. Mä tieten laitoin ne liian tiiviisti pussiin, kun tänään huomasin, että niissä oli pikkuisen hometta... Saa nähdä, haittaako se itämistä. Pussit otin kyllä pois... Jos vielä viikolla saisin aikaiseksi askarrella jotain tipuja tai vastaavia sinne ehkä-mahdollisesti kasvavan ruohon sekaan.

No ei kait tässä sen kummempia. Toivottavasti joku jaksaa vielä lukea tätä, vaikka kirjoituksia ilmestyykin harvenevaan tahtiin.

Pääsiäisen odotusta toivottaa

Nipsu